Recomandări canto

Vocea umană este considerată a fi cel mai frumos instrument muzical dintre toate. Toate celelalte instrumente, prin construcția lor, încearcă să imite cât mai apropiat vocea umană, care este prin excelență instrumentul specific omului, cel mai apropiat de el și cel mai propriu.

Termenul de „bel canto” provine din italiană și înseamnă “interpretare frumoasă”.

În înțelesul său general, bel canto se referă la stilul vocal italian folosit în secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, dar originile sale se regăsesc în secolul al XVI-lea.

Tehnica de bel canto vă ajută să vă eliberați și să vă dezvoltați vocea naturală.

Ce pot învăța copiii la cursurile de canto?

Copiii pot deprinde foarte repede arta cântatului cu vocea, iar la orele de canto învață să se acomodeze cu notele muzicale și cu ritmul muzical. De asemenea, copiii învață și piese muzicale pentru vârsta lor.

Ce pot învăța adulții la cursurile de canto?

Majoritatea adulților vin la orele de canto pentru a se relaxa prin cântat, iar la aceste cursuri învață să respire și să pronunțe corect, să facă vocalize și să învețe piese muzicale preferate. Un lucru extrem de important pe care adulții îl pot deprinde prin intermediul orelor de canto este să scape de frica de a cânta în public, în fața cunostințelor sau a prietenilor.

Cât timp trebuie alocat studiului la canto?

Timpul alocat studiului la canto ține foarte mult de condiția cursantului. Nu se poate spune cu exactitate care este timpul recomandat pentru studiu, trebuie să se țină cont și de obiectivele cursantului, și de condiția sa, însă este foarte important să nu se forțeze vocea.

De ce trebuie să ținem cont când luăm lecții de canto?

Cursanților care urmează lecții de canto li se recomandă să evite băuturile prea calde sau prea reci, precum și alimentele și mâncărurile sărate sau prea condimentate. De asemenea, trebuie să se evite băuturile carbogazoase.